Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΟΣ στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. Στη σύσκεψη στην οποία
συμμετείχαν πάρα πολλοί εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλους τους χώρους των Μεταφορών και η οποία διήρκεσε πάνω τρεις ώρες, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τα λειτουργικά προβλήματα των εταιρειών. 
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε η θέση των συνδικάτων για κρατικές συγκοινωνίες προς όφελος των πολιτών, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ή μέρους των εταιρειών. Να υπάρξει κρατική επιχορήγηση για τη συντήρηση των υποδομών, για αγορά νέου τροχαίου υλικού καθώς και τη συντήρησή του. Να προβλεφθεί μείωση της τιμής του εισιτηρίου και δωρεάν μετακίνηση για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Για τα λειτουργικά προβλήματα στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθώς η κατάσταση σε όλες τις εταιρείες των Μεταφορών είναι οριακή, αλλά και επαναπρόσληψη των απολυμένων. Παράλληλα να κινηθούν οι διαδικασίες για την επαναφορά των μεταταγμένων.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει επαναφορά του συλλογικού δικαίου και να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις μεταξύ των εταιρειών και των εργαζομένων.
Τα σωματεία και η Ομοσπονδία κατέληξαν  ότι  αν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς η οποία θα θίγει τους εργαζόμενους θα συνεδριάσουν προκειμένου να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη Γιώργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου