Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μητρόπουλος: Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους

Τα πάνω κάτω φέρνει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βάζει τέλος
στην εισφορά αλληλεγγύης κρίνοντάς την αντισυνταγματική, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου.
Οπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η απόφαση που βγήκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης, αφορά μονάχα στους συνταξιούχους και δεν έχει αναδρομική ισχύ, δεν έχουν να λάβουν κάποια χρήματα αναδρομικά, οι συνταξιούχοι, επειδή κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν τεράστιο και δυσβάσταχτο για τα ασφαλιστικά Ταμεία κόστος.
Αν είχε αναδρομική ισχύ η απόφαση, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το κόστος για την κυβέρνηση θα ήταν της τάξης του 1 δισ. ευρώ «αλλά πλέον είναι λυμένα τα χέρια της κυβέρνησης να την καταργήσει (σ.σ. την εισφορά)».
Κατά τον κ. Μητρόπουλο η απόφαση είναι δεσμευτική, αμετάβλητη και ισχύει έναντι πάντων.
Με βάση την ίδια απόφαση το κράτος πρέπει άμεσα να παύσει τη σχετική παρακράτηση κι έτσι, επί της ουσίας, η απόφαση αυτή οδηγεί σε αυξήσεις των συντάξεων κάθε μήνα καθώς δεν θα υπάρχει πλέον η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς.
Σημειώνεται ότι ο νόμος που κρίθηκε αντισυνταγματικος προέβλεπε ότι κάθε συνταξιούχος με σύνταξη 1.000-1.500 ευρώ θα κατέβαλε εισφορά 5% μηνιαίως, για ποσά από 1.500-2.000 ευρώ η εισφορά ήταν της τάξης του 10% ανά μήνα, για ποσά από 2.000-2.500 ήταν 15% ανά μήνα και για ποσά μεγαλύτερα των 2.500 ευρώ η εισφορά ήταν 20% το μήνα.



Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου