Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Συνάδελφοι - συναδέλφισες, 
μόλις πριν 20 μέρες , 160 μηχανοδηγοί υπέγραψαν και κατέθεσαν
 κείμενο προς την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαιτώντας την εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας στον προγραμματισμό  και στα κυκλώματα εργασίας.Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί να λάβει υπόψιν της το αίτημα του προσωπικού που συνδέεται άμεσα και με την ασφάλεια της κυκλοφορίας, επέλεξε να παρανομήσει εκ νέου, προγραμματίζοντας δεκάωρες υπηρεσίες και εντατικοποιώντας ακόμα περισσότερο την εργασία μας.Οι συνάδελφοι σε Πάτρα , Τρίπολη , Κιάτο και ΜΑΙ θα βιώσουν ακόμα περισσότερο επαχθείς όρους εργασίας ενώ σε άλλα μηχανοστάσια στελέχη της Υπηρεσίας καλούν τηλεφωνικά καθημερινά επί προσωπικού μηχανοδηγούς και τους ρωτούν αν θα βάλουν πλάτη για την μεταφορά των  τεύτλων.

Οι βοηθοί μηχανοδηγού στέλνονται επίκουροι σε όλη την Ελλάδα για να καλυφθεί η τεράστια έλλειψη προσωπικού, παρά το ότι με έγγραφες αναφορές τους έχουν αρνηθεί να το κάνουν. 
Αντιμετωπίζονται απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σαν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, που δεν έχουν δικαιώματα και άρα θα πρέπει να σιωπήσουν για να μην υποστούν αντίποινα ενώ οι απειλές προς όσους αντιδρούν αποτελούν καθημερινότητα.
Το ίδιο και οι διώξεις που όλοι ζήσαμε το τελευταίο διάστημα,με μηχανοδηγούς που τέθηκαν σε αργία χωρίς καν να απολογηθούν.

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τις παρανομίες στον προγραμματισμό εργασίας και τις επικίνδυνες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας αποφάσεις της.
Τονίζουμε στους Δοικούντες ότι η Εργατική Νομοθεσία είναι Δίκαιο αναγκαστικό και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για αυτές τους τις ενέργειες που έχουν και ποινικές συνέπειες για όσους υπογράφουν προγραμματισμένα δεκάωρα και προγράμματα εργασίας χωρίς αναπαύσεις.
Την ίδια ώρα ας κρίνουν όλοι ΚΑΙ την ανυπαρξία της πλειοψηφίας του Σωματείου μας.
ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αδιαφορούν για όσα γίνονται και στηρίζουν με κάθε τρόπο την πολιτική που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι βοηθοί μηχανοδηγού και οι μηχανοδηγοί οφείλουν να αντιληφθούν που οδηγείται ο κλάδος και ο σιδηρόδρομος και να αντιδράσουν άμεσα.
Η Εξέλιξη τις επόμενες μέρες θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση και προάσπιση  της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ 

                    ΕξέλιξηΣεπτέμβριος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου