Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Απάντηση στην καταγγελία του Δικτύου Σιδηροδρομικών  Λαρισαϊκός
             Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην χώρα και έχουν ισοπεδώσει δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών έχουν αντίπαλο μόνο ένα σοβαρό και ισχυρό συνδικάτο.
             Δυστυχώς πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα χτυπιέται 
εκτός από τους εξωτερικούς παράγοντες (ΜΜΕ) αλλά και από τα ίδια του τα στελέχη. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στο σιδηροδρομικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είτε για μικροπολιτικούς λόγους είτε από εσωτερικά προβλήματα κάποιων παρατάξεων, δεν διστάζουν να κάνουν επίθεση προς τα συνδικάτα έστω και αν καταγγέλλουν  γεγονότα που δεν ισχύουν.
            Αυτό ισχύει για την παράταξη του Δικτύου Σιδηροδρομικών Λαρισαϊκού. Δεν έχουν αφιερώσει  ούτε μία παράγραφο στις διάφορες καταγγελίες που γράφουν κατά καιρούς για τον άμεσο συνεργάτη του συμβούλου της ΕΕΣΣΤΥ τον κύριο Αναγνωστόπουλο. Ο διευθυντής κύριος Αναγνωστόπουλος ο οποίος είναι σε πλήρη συμφωνία και εναρμόνιση  με την κυβερνητική πολιτική πρότεινε και προέτρεπε  να δεχθούν οι συνάδελφοι την πρόσληψη συνταξιούχων. Τελικά  προχώρησε στην πρόσληψη συνταξιούχων δηλώνοντας ευθαρσώς στο ΚΕΠ μπροστά σε συναδέλφους "ότι εγώ είμαι ο εργοδότης" (ο κύριος Αναγνωστόπουλος είναι εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣ με την Δίκτυο Σιδηροδρομικών).
            Θα πρέπει ο επικεφαλής του Δικτύου στον Λαρισαϊκό να εξηγήσει στους συναδέλφους ποια συμφωνία υπάρχει με τον διευθυντή της ΔΙΣΗΣΗΚ κύριο Τσιρόγλου και τον όρισε εκπαιδευτή εν αγνοία του προϊσταμένου του τμήματος, τους εργοδηγού και του αρχιτεχνίτη της ομάδος του. Ο επικεφαλής του Δικτύου θα πρέπει να μετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του Σωματείου. Στις συγκεντρώσεις-συνελεύσειςς που οργανώνει το Σωματείο  και να ακούει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των συναδέλφων (τα τρία τελευταία χρόνια που είναι επικεφαλής απουσιάζει κατά 95% από τις συγκεντρώσεις).
         Ενώ δεν μετέχει σε καμία ενέργεια του Σωματείου καταγγέλλει συνεχώς για αδράνεια. Την καταγγελία για την επιθεώρηση εργασίας την χρέωσε στον   ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ ενώ ο συνάδελφος που καταγγέλλει στην επιθεώρηση εργασίας (εργατική διαφορά) ανήκει σε άλλο σωματείο. Το σωματείο ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ δεν έχει αρνηθεί ποτέ σε συνάδελφο την στήριξη του για εργατικές διαφορές.
        


          Καλούμε  να συσπειρωθούν οι συνάδελφοι γύρω από το σωματείο και να μην παρασύρονται από όμορφα λόγια κάποιων που φροντίζουν να φτιάξουν το προσωπικό τους μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου