Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ - ΕΚΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί όνειδος
Η Διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, με προκλητικότατη κίνησή της,  προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη εκλεγμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων της ΠΟΠ-ΟΤΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις καταλήψεις, που έλαβαν χώρα στο δήμο της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια χρονική περίοδο που οι εργαζόμενοι όλων των Δήμων της χώρας  συμμετείχαν σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.
H συγκεκριμένη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου της Αθήνας ούτε συνηθισμένη, ούτε τυχαία απόφαση ήταν. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική πράξη του κ. Καμίνη συμπόρευσης με την Κυβέρνηση με στόχο να προετοιμαστεί σιγά σιγά το έδαφος για τα χειρότερα!.
Γι’ αυτό απειλούν, τρομοκρατούν, και τιμωρούν όπου μπορούν, προσπαθώντας να φιμώσουν την ελεύθερη φωνή των εκπροσώπων των εργαζομένων,  προσπαθώντας να καταλύσουν και τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά, συνδικαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα.
Η ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου Αθήνας  εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της προς τους συναδέλφους συνδικαλιστές της ΠΟΠ-ΟΤΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι αποφασίστηκε να «τιμωρηθούν» μέσω υπηρεσιακών διαδικασιών, απλά διότι έκαναν το χρέος τους υλοποιώντας τις αποφάσεις των Συλλογικών τους Οργάνων (ΠΟΠ-ΟΤΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Καλούμε τον επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Αθηναίων τον Δήμαρχο κ. Καμίνηνα παρέμβει προκειμένου να  ανακληθούν οι «πειθαρχικές διώξεις». Του υπενθυμίζουμε ότι τα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της συνδικαλιστικής ελευθερίας (Σύνταγμα αρ.23), δεν είναι πολιτικά ορθό ένας δημόσιος λειτουργός να τα υπερασπίζεται “κατά κρίση” λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Άλλη κρίση μέχρι χθες από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη και διαφορετική σήμερα ως Δήμαρχος Αθηναίων!
Η πράξη της  «πειθαρχικής δίωξης» λόγω συνδικαλιστικής δράσης υποσκάπτει τη δημοκρατία, δυναμιτίζει την ήδη έκρυθμη κατάσταση, ενώ αποτελεί όνειδος και εκθέτει τους εμπνευστές  της!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου