Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ


Αθήνα 21 Μάρτη 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Και η έναρξη του συνεδρίου επιβεβαιώνει αυτό που για χρόνια το ΠΑΜΕ τονίζει: ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στηρίζει με όλους τους τρόπους τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα.
Ο Απολογισμός της Διοίκησης της ΓΣΕΕ επανέφερε  για μια ακόμα φορά ως αιτίες της κρίσης τα golden boys, την απληστία του καπιταλισμού, το νεοφιλελευθερισμό κλπ. Πρόβαλε ως λύση νέο μείγμα διαχείρισης, αθωώνοντας τον καπιταλισμό και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τον υπηρετούν.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το τσιράκι των διεθνών μονοπωλίων γραμματέας της ITUC Saran Burrow η οποία είπε τα ίδια στα αγγλικά .
Προκάλεσε λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν έχει ιδέα για τις συνέπειες που έχει η πολιτική του στους εργαζόμενους. Πρόβαλε ως λύση για τους εργαζόμενους ένα νέο μοντέλο καπιταλισμού. Ευχαρίστησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ στον κοινό στόχο προώθησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στην εργατική τάξη.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να βγάλει τα συμπεράσματά της και να πετάξει από πάνω της τους επικίνδυνους για τα συμφέροντά της υποτακτικούς του κεφαλαίου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.




Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου