Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ


Συνάδελφοι
 Με  την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας ...



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ Ο.Σ.Ε.
Π Ε Σ  Ο Σ Ε
ΜΕΛΟΣ  Π.Ο.Σ.  –  Ε.Κ.Π.  –  Ε.Κ.Θ
════════════════════
              

Συνάδελφοι



Με  την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την δημιουργία του επίσημου καναλιού ενημέρωσης της Ομοσπονδίας. Θεωρούμε ότι  ήρθε ως φως μέσα στο σκοτάδι και στη  σύγχυση που επικρατεί. Η ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ιδεών, όπως και η δυνατότητα απρόσκοπτης επικοινωνίας των σιδηροδρομικών μέσω της ηλεκτρονικής εφημερίδας αποτελεί  βασικό συστατικό στοιχείο πολιτισμού.
     Η  πρώτη σύλληψη της ιδέας του ανθρώπου  για μεταφορά ‘’επί τροχιοδρόμου’’(Δίολκος) εμπορευμάτων και επιβατών  ήταν συνυφασμένη (μέχρι πρότινος )με την ανάπτυξη στο εσωτερικό των χωρών αφού  αποτελεί    εμπορική    πράξη παράγουσα  οικονομική χρησιμότητα.
Στην μετέπειτα πορεία  η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ κρατών συνέβαλε και στην  προαγωγή του παγκόσμιου  πολιτισμού με την ανταλλαγή διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων  και κουλτούρας των λαών.
Στη   νεοελληνική ιστορία υπήρξαν μεγάλοι μεταρρυθμιστές που έθεσαν τα θεμέλια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας οραματιζόμενοι την σημασία του σιδηροδρόμου στην ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση. 
Σήμερα  δυστυχώς, οι σύγχρονοι πολιτικοί  με ψευδεπίγραφους νόμους εξυγίανσης  και  διάλυσης των εργαζομένων ,έκριναν  ότι  με την συρρίκνωση–κατάργηση  του εθνικού  σιδηροδρομικού δικτύου και της γεωγραφικής απομόνωσης του πληθυσμού θα οδηγήσουν την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης…

Εμείς οι εργαζόμενοι  συνεχίζουμε όλοι μαζί για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της διάλυσης του  σιδηροδρόμου με  πορεία προς το μέλλον.

Ευχόμαστε καλή δύναμη  και τονίζουμε την   ευθύνη που έχουν οι διαχειριστές για έγκυρη, έγκαιρη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

         
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                           ΜΠΟΡΟΜΠΟΚΑΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου