Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ποιά εποχή βρισκόμαστε; Μήπως στην μετεμφυλιακή Ελλάδα του ’50 και του ’60; Ή μήπως την εποχή της χούντας; Η ενέργεια της ΕΛΑΣ να παρέμβει με πρόσχημα «διερεύνηση θεμάτων τάξεως και ασφαλείας» χθες 13/2 το βράδυ, στη σύσκεψη των εκπροσώπων στο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο των γραφείων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, είναι πρωτοφανής, προκλητική, ωμά τρομοκρατική, παράνομη και απόλυτα αντιδημοκρατική. Δυστυχώς έρχεται σε συνέχεια των πρακτικών αυθαιρεσίας και καταστολής που η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τελευταία, με επιτάξεις απεργών, συλλήψεις και διώξεις συνδικαλιστών, διαρροές με απειλές για ακόμη το δικαίωμα της απεργίας και του συνδικαλίζεσθαι.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας εκφράζοντας και το πλήθος των σωματείων μελών του αλλά και τους εργαζομένους που εκπροσωπεί, καταγγέλλει απερίφραστα την ενέργεια αυτή και ζητεί να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις από την κυβέρνηση και την Αστυνομία και να αναληφθούν ευθύνες. Αν δεν το έχουν αντιληφθεί, τους πληροφορούμε ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν την αγανάκτηση όλων των εργαζόμενων. Όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους δεν πτοούνται από τέτοιες πρακτικές. Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζόμενων θα είναι νικηφόροι με την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους.
Στηρίζουμε και καλούμε κι εμείς τα σωματεία και τους εργαζόμενους στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 15/2 στις 9πμ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στη Λεωφ. Κατεχάκη (κοντά στο σταθμό του μετρό).
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου