Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Με έκπληξη διαβάσαμε την νέα ανακοίνωση της ΕΣΑΣ, όπου για ακόμα μία φορά καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα, ενώ παράλληλα δηλώνει το ενδιαφέρον της για όλους(;) τους εργαζόμενους.
Απλά και ξάστερα λοιπόν έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1)               Στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής της ΕΣΑΣ στην αρχική του τοποθέτηση πράγματι μίλησε για τα προβλήματα των συναδέλφων στον Ρέντη (ρεπό και άδειες) και ανέφερε ως πιθανή λύση την δημιουργία ενός κοινού κυκλώματος με τους εισιτηριοδότες του σταθμού Αθηνών. Πέρα από αυτή την αρχική  αναφορά καμία άλλη τοποθέτηση δεν έγινε στην συνέχεια από τον ίδιο ή άλλο μέλος της παράταξης του και φυσικά ουδέποτε τέθηκε στο δ.σ. το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση.
2)               Όσον αφορά την ουσία του θέματος, ουσία που ο αντιπρόεδρος φυσικά ποτέ δεν μπήκε,  είναι γεγονός ότι παρατηρείται μία εμμονή από συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να αναγκαστούν να δουλέψουν επί των αμαξοστοιχιών εξειδικευμένοι εκδότες (πέραν της δεκαετούς συνεχούς απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα!!!) οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν εξεδήλωσαν την επιθυμία να αλλάξουν εργασιακό αντικείμενο. Το ότι αυτοί οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλο κλάδο από αυτόν όπου ανήκαν, ήταν καθαρά επιλογή της διοίκησης, η οποία προέβη στην αλλαγή αυτή δίνοντας τους  διαβεβαιώσεις περί της μη αλλαγής του εργασιακού τους αντικειμένου. Ίσως αυτοί που εξακολουθούν να προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν, να νιώθουν απλά τύψεις για το ξεγύμνωμα του κλάδου που συντελέστηκε λίγα χρόνια πριν, επί της δικής τους συνδικαλιστικής παντοκρατορίας και με την δική τους ανοχή και ολιγωρία…
3)               Παρόλα αυτά όμως καλούμε επίσημα την παράταξη ΕΣΑΣ να καταθέσει στο επόμενο δ.σ. ολοκληρωμένη και σοβαρή πρόταση περί δημιουργίας ενιαίου κυκλώματος όπου θα συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση! Εμείς θα την συζητήσουμε σε κάθε περίπτωση με γνώμονα πάντα το συμφέρον ΟΛΩΝ των εργαζομένων και όχι μερικών. Χωρίς φυσικά να στοχοποιούμε συναδέλφους όπως και έκανε η ΕΣΑΣ με την ανακοίνωση της. Για τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού και της επάνδρωσης των αμαξοστοιχιών δεν ευθύνονται οι σκληρά εργαζόμενοι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων, αλλά οι πολιτικές, αυτοί που τις εφάρμοσαν, αλλά και αυτοί που τις ανέχτηκαν αν μη τι άλλο…

Μέχρι τότε λοιπόν θα περιμένουμε, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση για την επιστροφή των άδικα μεταταγμένων συναδέλφων μας, προκειμένου να βελτιώσουμε μια κατάσταση, χωρίς αδικίες και χωρίς διαχωρισμούς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου