Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΕ :Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλος για συμμετοχή σε κοινή εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. και της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (CER)

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, κατόπιν πρόσκλησης του Εκτελεστικού Διευθυντή της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (CER), Dr Libor Lochman, για να συμμετάσχει σε κοινή εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. και τηνCER.
Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Zeebrugge(Μπρύζ), το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα σιδηροδρομικού λιμανιού, καθόσον όλα τα terminals είναι συνδεδεμένα με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ περίπου το 40% των εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται στο συγκεκριμένο λιμάνι μεταφέρονται με τον σιδηρόδρομο.
Οι συμμετέχοντες προέρχονται από αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από εθνικούς εκπροσώπους των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών των χωρών της Ε.Ε. Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι η συνέργια της σιδηροδρομικής υποδομής και των λιμανιών και η διαχείριση της.
Ο Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος θα έχει συναντήσεις στις Βρυξέλες με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της CER, καθώς και με ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τις οποίες θα συζητηθούν ειδικά θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες και στις υποχρεώσεις των διαχειριστών της σιδηροδρομικής υποδομής, οι οποίες απορρέουν από την Κοινοτική Νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου