Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη και του Προέδρου του ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος ΑΕ»

Στο πλαίσιο της προώθησης των δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αύξηση της αξίας των αγροτικών προϊόντων, με δράσεις όπως η μεταποίηση, η εξωστρέφεια και η διευκόλυνση των εξαγωγών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της  εταιρείας  «Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος Α.Ε.» στο Κερατσίνι, δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ,  όπου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης επενδυτικό σχέδιο εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης σιτηρών (σύγχρονων μεταλλικών και τσιμεντένιων σιλό).
Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνόδευε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, καθόσον οι εγκαταστάσεις της εταιρείας συνδέονται απ΄ ευθείας με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, το οποίο συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τον κύριο κορμό της σιδηροδρομικής υποδομής. Οι δαπάνες της σύνδεσης αυτής καλύφθηκαν από την εταιρεία.
Η επιχείρηση επεκτείνεται εντός των εγκαταστάσεων του ΟΛΠ κατά 2 στρέμματα και αξιοποιεί συνδυαστικά:
·         τη νέα τεχνολογία στις διαδικασίες διαχείρισης και αποθήκευσης των σιτηρών για τη  διασφάλιση της ποιότητας
·         τη γειτνίαση με τον ΟΛΠ και
·         τις νέες γραμμές των σιδηροδρόμων με δυνατότητα απ’ ευθείας φορτώσεων προϊόντων από τις εγκαταστάσεις της στον σιδηρόδρομο.  
 
Αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι η μείωση του κόστους διαχείρισης των σιτηρών και κυρίως της μεταφοράς τους στους προορισμούς των εξαγωγών.
Με αφορμή αυτή την επίσκεψη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Καθημερινά στηρίζουμε με δράσεις μας την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Στόχος αυτών των δράσεων είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και της εξωστρέφειάς τους. Σε αυτή μας την προσπάθεια συνεργαζόμαστε και με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και τους οργανισμούς για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό γιατί δεν αρκεί μόνο η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των νωπών ή μεταποιημένων προϊόντων μας αλλά χρειάζεται και επίλυση των θεμάτων των μεταφορών και της διανομής (logistics). Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η επένδυση για τα σιτηρά που επισκεφθήκαμε σήμερα. Η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα συνέργειας του γεωργικού τομέα με τον τομέα  της μεταποίησης και των logistics. Επίσης αποτελεί ένδειξη ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει πυλώνα συνέργειας με άλλους κρίσιμους τομείς, όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές (logistics) κ.ά, για τη βιώσιμη και άμεση ανάπτυξη της χώρας».
Ακολούθως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι μια ιδιωτική επιχείρηση αξιολόγησε θετικά τις δυνατότητες που παρέχει ο σιδηρόδρομος για την μεταφορά των πρώτων υλών και των προϊόντων της και προχώρησε στην επένδυση της σύνδεσης των εγκαταστάσεων της με τον σιδηροδρομικό δίκτυο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει τον εφοδιασμό της, αλλά και την διακίνηση των προϊόντων της με ένα μέσο οικονομικό, ασφαλές και περιβαλλοντικά αποδεκτό, όπως είναι ο σιδηρόδρομος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου