Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

       ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


ΑΘΗΝΑ, 14/5/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,


Με έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο την απόφαση του εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ – Παναγιώτη Κλειδόπουλου – να μην υπερψηφίσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η έκπληξή μας δεν ήταν στην απόφασή του, αλλά στο σκεπτικό που αναπτύσσει στην ανοιχτή αυτή επιστολή προς τους εργαζόμενους.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ, εκλεγμένος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και κατά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, τώρα αμφισβητεί την πλειοψηφία των συναδέλφων που συμφωνούν με την απόφαση της Διοίκησης της Π.Ο.Σ. να υπογραφούν Συμβάσεις Εργασίας.
Δηλώνει: «Μέσω της ψήφου μου εκφράζω το συμφέρον όλων των εργαζομένων και όχι της πλειοψηφίας αυτών».
Η αμφισβήτηση προς τις συλλογικές αποφάσεις δεν γίνεται πρώτη φορά. Πριν από δύο μήνες περίπου, αμφισβήτησε ομόφωνη απόφαση της Π.Ο.Σ. και των Σωματείων να αποτραπεί η ψήφιση από το Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ να πάρει απόφαση για πρόσληψη εταιρίας security για τη φύλαξη των χώρων του Μηχανεργοστασίου. Η απόφασή του ήταν να ψηφίσει ΛΕΥΚΟ.
Ο συνάδελφος στην αναφορά που κάνει για τους κανονισμούς προσωπικού θα πρέπει να θυμηθεί τις προσπάθειες που έγιναν από την Π.Ο.Σ. και τα Σωματεία τόσο μέσω πιέσεων στις Διοικήσεις όσο και μέσω αγωνιστικών κινητοποιήσεων να μην νομοθετηθούν οι κανονισμοί προσωπικού που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω. Δυστυχώς, οι κανονισμοί νομοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις όπως και πολλοί αντεργατικοί νόμοι.

Συνάδελφοι,
Σε κόντρα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, η Ομοσπονδία προχώρησε στην υπογραφή Σ.Σ.Ε.
Οι Συλλογικές Συμβάσεις έχουν καταργηθεί με νομοθετικές πράξεις.
Η υπογραφή Σύμβασης τη συγκεκριμένη στιγμή, αυτό που δείχνει τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και στις Διοικήσεις, είναι ότι το συνδικαλιστικό σιδηροδρομικό κίνημα δηλώνει παρόν σε όποια σχέδια επεξεργάζονται για το μέλλον των εταιρειών και είναι βέβαιο ότι η σύγκρουση θα είναι ισχυρή.
Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης:
►  Δεν αναστέλλει τους αγώνες του κινήματος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις
      και αγωνιζόμαστε για ΕΝΙΑΙΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ.
►  Δεν αναστέλλει τον αγώνα του κινήματος για εργαζόμενους με δικαιώματα.
►  Δεν αναστέλλει τον αγώνα για προσλήψεις.
►  Τέλος, δεν αναστέλλει τον αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς.
Όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν με μια Σύμβαση Εργασίας.
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.



Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου