Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο Παναγιώτη.  Στη συνάντηση τέθηκαν
από την ΠΟΣ το ζήτημα της αποζημίωσης παραίτησης  για το οποίο υπήρξε η απάντηση ότι πρέπει να γίνει με τροπολογία επί του νόμου ή σε άλλη περίπτωση με προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Για τα βοηθήματα δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή τους, ενώ για το θέμα των δεδουλευμένων που αφορούν υπερεργασία τα οποία εκκρεμούν από τον Ιανουάριο βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο για την επίλυσή του.
 Για τις τοποθετήσεις θα γίνει προκήρυξη των θέσεων και όπως προβλέπεται εκ του νόμου η επιλογή θα γίνει από τους Διευθυντές με κριτήρια που θα καθοριστούν από κοινού.
 Για την εκλογή στο Δ.Σ του ΟΣΕ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει παραίτηση του σημερινού εκλεγμένου εκπροσώπου ο οποίος όμως ανήκει στο προσωπικό της ΕΕΣΣΤΥ, για να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής του νέου εκπροσώπου.
Για το θέμα της προσαύξησης κατά 30% της εργασίας κατά τα Σάββατα δήλωσε ότι δεν το γνωρίζει και θα το θέσει στη νομική υπηρεσία του Οργανισμού προκειμένου να απαντήσει.
Για την πιστοποίηση της σιδηροδρομικής σχολής είπε ότι θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για την άρση των γραφειοκρατικών  κωλυμάτων εξ αιτίας των οποίων δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο θέμα.

Η ΠΟΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα θέματα προκειμένου αν χρειαστεί να επανέλεθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου