Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 34ο ΠΑΝΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 34ο συνέδριο της ΠΟΣ με
καλωσόρισμα του Προέδρου Θανάση Λεβέντη προς τους συνέδρους και τους προσκεκλημένους. Παραβρέθηκαν στην έναρξη προσκεκλημένοι της ΠΟΣ ο Γραμματέας  του  ΥΜΕ κ. Σταθόπουλος Νίκος , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Λαφαζάνης Παναγιώτης και Ουζουνίδου Ευγενία, η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή, το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ κ. Πρωτούλης Γιάννης  καθώς και οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ κ.κ.  Θεοφανόπουλος Παναγιώτης, Ζηλιασκόπουλος Αθανάσιος, Αγιάσογλου Στέφανος και Σπηλιόπουλος Κων/νος. Από την πλευρά της ΓΣΕΕ παρευρέθηκε ο συνάδελφος και Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Νίκος Κιουτσούκης. Επίσης παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι των συνταξιούχων οι συνάδελφοι Αποστολόπουλος Βασίλης  και Βασιλόπουλος Παναγιώτης.
Κατά την έναρξη και πριν τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων προβλήθηκε το γνωστό  βίντεο της ΠΟΣ με τίτλο "ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ".
Μεταξύ άλλων οι προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν στα εξής:
Σταθόπουλος Νίκος: Υπεραμύνθηκε των επιλογών της Κυβέρνησης για την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι δεν κινδυνεύει κανείς από το προσωπικό των εταιρειών να χάσει τη θέση του.
Λαφαζάνης Παναγιώτης: Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ των εταιρειών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση θα λογοδοτήσει.
Μακρή Ραχήλ: Εξέφρασε τη διαφωνία των ΑΝΕΛ με τον πρόσφατα ψηφισθέντα  νόμο στον οποίο προβλέπεται η απελευθέρωση της Υποδομής. Η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δημιουργεί συνθήκες μονοπωλίου .
Πρωτούλης Γιάννης: Αναφέρθηκε στην ανάγκη του ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.
Νίκος Κιουτσούκης: Κατήγγειλε τις επιλογές της Κυβέρνησης για τον σιδηρόδρομο και απαντώντας στον Γεν. Γραμματέα του ΥΜΕ για τα λειτουργικά έξοδα του σιδηρόδρομου τα οποία κατά ένα μέρος αποτελούν χρέος του ΟΣΕ, είπε ότι αυτά δημιουργήθηκαν από τις υπερτιμολογήσεις προμηθειών και έργων. Ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων καθώς και οι Πρόεδροι των εταιρειών στον σιδηρόδρομο.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν το απόγευμα με την τροποποίηση των άρθρων 12 και 13 του Καταστατικού, τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της απερχόμενης Διοίκησης καθώς και τον Προγραμματισμό Δράσης για την περίοδο 2013 - 2016.

 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το συνέδριο.



Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ κατά την έναρξη του Συνεδρίου















Το Προεδρείο της ΠΟΣ





Ο Γ. Γραμματέας του ΥΜΕ Σταθόπουλος Νίκος



Αφισέτα του συνεδρίου





Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Η Ραχήλ Μακρή

Ο Γιάννης Πρωτούλης

Ο Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ Αγιάσογλου Στέφανος

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Βασίλης Αποστολόπουλος
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Σπηλιόπουλος Κων/νος

Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Παναγιώτης Βασιλόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου