Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Συνάδελφοι -σες
  Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο λαός τοποθετήθηκε στο ερώτημα  του δημοψηφίσματος , λέγοντας ένα μεγάλο και ηχηρό ΟΧΙ τόσο στο Ευρωπαϊκό λόμπι που θέλει να
επιβάλει  την συνέχιση στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τελευταίας πενταετής, όσο και στο εγχώριο πολιτικό προσωπικό που υπερασπίστηκε με την βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ το ΝΑΙ.
Στα δικά μας.
     Σε ένα άνευ προηγούμενου συνδικαλιστικό ρεσάλτο, Πρόεδρος και Γραμματέας, καταργώντας κάθε κώδικα δεοντολογίας χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες  προεδρείου της ομοσπονδίας και εντελώς αποσπασματικά διαρρέουν ένα κείμενο προς συζήτηση, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και την άρνηση των παρατάξεων  τους (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να πάρουν θέση για το δημοψήφισμα. Φυσικά σιωπούν για  την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΓΣΣΕ (στην γραμμή του ΣΕΒ) που όπως γνωρίζουν όλοι εκδόθηκε με πραξικοπηματικό τρόπο. 
    Όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε σαν παράταξη διαφωνήσει πολιτικά με  το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΣ .Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών τοποθετήθηκε με ξεκάθαρη ανακοίνωση, την Δευτέρα 29 Ιουνίου, υπέρ του ΟΧΙ αλλά και ενάντια σε όλα τα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μέτρα από όπου και αν προέρχονται,  ζητώντας από την ΠΟΣ να πάρει ξεκάθαρη θέση.
    Οι σιδηροδρομικοί γνωρίζουν και ποιοι έχουν ξεκάθαρες θέσεις και ποιοι παίζουν παιχνιδάκια στην πλάτη τους.
    Σε στιγμές κρίσιμες για το συνδικαλιστικό κίνημα, καλό θα είναι όσοι έχουν την ευθύνη για την πορεία του και την εμπιστοσύνη που αυτό πρέπει να αποπνέει στους χιλιάδες σιδηροδρομικούς, να σοβαρευτούν. Να αφήσουν την μικροπολιτική, το κουτσομπολιό και  να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις, που θα εκφράζουν τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και θα κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους.
   Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία προσαρμογής, ενός εγκλωβισμένου συνδικαλιστικού προσωπικού σε λογικές περασμένων δεκαετιών, στον πραγματικό του ρόλο.
Δεν είμαι όμως διατεθειμένος να ακολουθήσω προσωπικές αντιπαραθέσεις.
   Με απασχολούν τα συνεχώς αυξανόμενα καθημερινά προβλήματα των χιλιάδων σιδηροδρομικών που δυστυχώς η πλειοψηφία της ΠΟΣ –αποδεδειγμένα πλέον- δεν μπορεί ούτε να διαχειριστεί αλλά ούτε έχει και την πρόθεση τελικά να επιλύσει.

      ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣ
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου