Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ

7 Ιουλίου 2015.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    Ο Ελληνικός Λαός με συντριπτική πλειοψηφία στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε απάντησε με ένα βροντερό ΟΧΙ στις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών και έδωσε
την εντολή στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία εντός του ευρώ και την Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελή για το Λαό.
Η εντολή αυτή είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού που κατά την ομιλία του μετά το δημοψήφισμα κάλεσε όλο το Λαό, ανεξάρτητα τι ψήφισε, ενωμένο στην εθνική προσπάθεια διαφυλάττοντας την εθνική ενότητα, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική σταθερότητα.
Το μήνυμα αυτό του Πρωθυπουργού οι επαναστάτες του πληκτρολογίου όχι μόνο δεν το έλαβαν, τουναντίον συνεχίζουν  με αμείωτη ένταση να τορπιλίζουν την ενότητα, βάλλοντας ευθέως κατά της Π.Ο.Σ. και ιδιαίτερα κατά του προσώπου μου, διότι άκουσον – άκουσον δεν καθοδηγήσαμε τους Σιδηροδρομικούς (λες και οι συνάδελφοι είναι πρόβατα), στη μόνη "αλήθεια" που νομίζουν ότι εκπροσωπούν και τη συνοψίζουν στο "πας μη Έλλην, βάρβαρος". Θεωρούν ότι το ΟΧΙ το δικό τους έχει μεγαλύτερη αξία από το ΟΧΙ το δικό μου και των υπολοίπων συναδέλφων.
Σε ότι με αφορά δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση ότι η Π.Ο.Σ. ανήκει σε όλους τους Σιδηροδρομικούς και οφείλουν να τη διαφυλάξουν από κάθε Γκαιμπελίστικη μέθοδο που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των προσωπικών τους επιλογών.  Στις επερχόμενες δυσκολίες οι οποίες είναι ορατές σε όλους τους Σιδηροδρομικούς, η Π.Ο.Σ. είναι ένα από τα λίγα οχυρά που μπορούν να αντισταθούν. Όποιοι βάλουν εσκεμμένα και επανειλημμένα εναντίον της είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα από αυτά των Σιδηροδρομικών.
Καλώ αυτούς που βαυκαλίζονται ότι εκπροσωπούν το "νέο" αλλά μετέρχονται μεθόδους περασμένων και καταδικασμένων πρακτικών, τους  "επαναστάτες  του διαδικτύου" να ασκήσουν το διπλό τους ρόλο, αυτόν του συνδικαλιστή και να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και τις απόψεις στα όργανα της ΠΟΣ. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Εκτός κι αν έχουν στο νου τους κάποιο άλλο "μοντέλο" δημοκρατίας.
Η ανακοίνωση της Π.Ο.Σ. στους βασικούς άξονες δικαιώθηκε πανηγυρικά τόσο από την ομιλία του Πρωθυπουργού μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όσο και από τις ενέργειες που ακολούθησαν με τους πολιτικούς αρχηγούς και την κρίσιμη σημερινή διαπραγμάτευση.
Καλώ τους Σιδηροδρομικούς να διαφυλάξουν την ενότητά μας απομονώνοντας κάθε διχαστική φωνή ή ενέργεια.
Καλώ τις παρατάξεις να καταδικάσουν αυτές τις αποκάλυπτες και επαναλαμβανόμενες ενέργειες σφυρηλατώντας έμπρακτα την ενότητα των Σιδηροδρομικών.  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ


            ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου