Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ:

Από το "Έθνος"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ROSCO

Απειλή απόλυσης για 1.300 εργαζομένους

Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν περίπου 1.300 εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco, των δύο υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών, οι οποίες εντάχθηκαν τελικά στη διαδικασία της αξιολόγησης των ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Απειλή απόλυσης για 1.300 εργαζομένους
Στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν περίπου 1.300 εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco,
των δύο υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών, οι οποίες εντάχθηκαν τελικά στη διαδικασία της αξιολόγησης των ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο της κινητικότητας.
Αναφερόμενος στο ζήτημα ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι ειδικά οι εργαζόμενοι της Rosco, οι οποίοι δεν θα θελήσουν να συνεχίσουν την εργασία τους στην αποκρατικοποιημένη εταιρεία, μπορούν να επιστρέψουν στον ΟΣΕ από τον οποίο ήταν «δανεικοί».
Ωστόσο κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους εργαζομένους, απαιτεί νομοθετική ρύθμιση δεδομένου ότι η μετακίνησή τους είχε γίνει ταυτόχρονα με τη μεταφορά δραστηριοτήτων από τον ΟΣΕ στα νέα εταιρικά σχήματα.
Παράλληλα η επιστροφή εργαζομένων στον ΟΣΕ, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο μικροσκόπιο των αξιολογητών, δεν θεωρείται ασφαλής από τους ίδιους, δεδομένου ότι ακόμα και αν επιστρέψουν αυτοί οι υπάλληλοι, θα βρεθούν από την πρώτη στιγμή χωρίς αντικείμενο.
Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος των απολύσεων και για τους 820 εργαζομένους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους 545 της Rosco -σημειώνουν οι εργαζόμενοι- παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είχε δεσμευθεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, πάντως, διευκρίνισε ότι ο εξορθολογισμός των εταιρειών θα γίνει «με ευαισθησία, αντικειμενικότητα και κοινωνικά κριτήρια». Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, πάντως, ο υπουργός Υποδομών απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων για το 2014, ενώ προέβλεψε ότι την επόμενη χρονιά και η ΟΣΥ θα εμφανίσει πλεόνασμα.
Μανίνα Νικολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου