Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο στην οποία αναφέρθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Για το θέμα της μη συνεδρίασης του Δ.Σ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχει εντολή από το ΤΑΙΠΕΔ για καθυστέρηση της συνεδρίασης η οποία θα πραγματοποιηθεί προσεχώς. Η ΠΟΣ του επεσήμανε ότι εξ αιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας.
Τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα για αξιολόγηση του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς αξιολογούνται μόνο οι δομές.
Τις επόμενες μέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων καθώς και οι διαδικασίες των προαγωγών.
Το θέμα με τις άδειες τοκετού ρυθμίστηκε ύστερα από τις οδηγίες που δόθηκαν προς τη Διεύθυνση Προσωπικού.
Για το ζήτημα της έναρξης διαπραγματεύσεων για υπογραφή ΣΣΕ είπε ότι ο ίδιος επιθυμεί την υπογραφή σύμβασης, ωστόσο διεμήνυσε ότι περιμένει εντολή από την πολιτική ηγεσία.
Για το θέμα των οφειλόμενων υπερωριών είπε ότι θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία  με τον ΟΣΕ, ενώ για το θέμα των δικαστικών αποφάσεων θα υπάρξει κοινή αντιμετώπιση με τον ΟΣΕ (πιθανόν να πληρωθούν με την εξόφληση του Φεβρουαρίου).
Για το θέμα της προσαύξησης 30% για την εργασία του Σαββάτου δέχτηκε ότι υπάρχει ζήτημα αλλά περιμένει την εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να δοθούν εκπτωτικές κάρτες στους μαθητές που εργάζονται στην ΕΕΣΣΤΥ.
Για το θέμα των βοηθημάτων δήλωσε ότι θα εφαρμόσει την ίδια διαδικασία με τον ΟΣΕ.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη περίφραξης του σιδηροδρομικού δικτύου, για τα δρομολόγια των Λιοσίων - Αθήνας ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη (θα κυκλοφορήσουν προσεχώς), καθώς και στην τοποθέτηση ειδικών φρουρών της αστυνομίας για την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού.

Για το ζήτημα των οδηγών αυτοκινήτων και την ένταξή τους στη ΔΕ το βλέπει θετικά και θα προχωρήσει σε ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου