Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ή ΚΩΜΩΔΙΑ;


Κυβερνητικό μπάχαλο με τις  ΣΣΕ

Ενώ όλα έδειχναν ότι τελικά θα είχαμε υπογραφή των ΣΣΕ χθες στη 1 το μεσημέρι με τις εταιρείες,αφού η ΠΟΣ έκανε αποδεκτά τα κείμενα που της εδόθησαν ως ΤΕΛΙΚΑ, οι διοικήσεις των εταιρειών εξαφανίστηκαν! Ενδιάμεσα κατά τις 11 το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επαφή του Προέδρου της ΠΟΣ με τον Διευθ. Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαλίδη στον οποίο δηλώθηκε ότι η ΠΟΣ δέχεται την αφαίρεση του άρθρου 2 προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα να υπογραφεί η σύμβαση. Από εκείνη τη στιγμή ο κ. Τσαλίδης περιέργως εξαφανίστηκε.
Παρά τις προσπάθειες του Προεδρείου της ΠΟΣ να υπάρξει επαφή οι διοικήσεις παρέμεναν άφαντες. Και μόνο στις 9 το βράδυ χθες εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μαζί με τη διοίκηση του ΟΣΕ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να υπογράψουν τη Σ.Σ.Ε.!!  Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης μεσολάβησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σπίρτζη με τον Πρόεδρο της ΠΟΣ για να τον διαβεβαιώσει ότι την Πέμπτη θα υπογραφούν οι συμβάσεις. Ωστόσο ο κ. Σπίρτζης σήμερα έστειλε έγγραφο στην ΠΟΣ στο οποίο αναφέρει ότι οι συμβάσεις θα υπογραφούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 
Όμως στη σημερινή συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το ΤΑΙΠΕΔ είπε στην ΠΟΣ ότι αν υπάρξουν προσφορές που θα γίνουν δεκτές, μπορούν από τις 13 Ιουλίου και μετά να υπογραφούν οι συμβάσεις.
Είναι προφανές πια ότι έχει χαθεί κάθε έννοια αξιοπιστίας τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε κυβερνητικό. Τέτοιες καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες και δεν τις έχει ξαναζήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα συμβεί τα προσεχή εικοσιτετράωρα και πόσες παλινωδίες ακόμη θα υπάρξουν. 
Επίσης είναι γνωστό ότι το Προεδρείο της ΠΟΣ είχε εξουσιοδότηση για να υπογράψει συγκεκριμένα κείμενα, εντός συγκεκριμένου χρόνου ο οποίος εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου