Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Χθες πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με την Υφυπουργό Υποδομών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η συνάντηση αυτή έγινε
σε θετικό κλίμα χωρίς όμως να υπάρξουν θετικές ειδήσεις. 
Η ΠΟΣ έθεσε εξ αρχής τη διαφωνία της στην κ. Χρυσοβελώνη σχετικά με την δρομολογημένη από την Κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση των εταιρειών και παράλληλα το θέμα της ΣΣΕ το οποίο παραμένει ανοικτό. Η υφυπουργός έδειξε να κατανοεί το ζήτημα και δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει συνάντηση ανάμεσα στην ΠΟΣ, το ΤΑΙΠΕΔ, τις Διοικήσεις και του Υπουργείου.
Για το θέμα των συναδέλφων που είναι ενταγμένοι στην ΥΕ θα γίνει προσπάθεια στην τροπολογία για τους δημοτικούς υπαλλήλους να ενταχθούν και οι σιδηροδρομικοί.  Αν δεν γίνει κατορθωτό η κ. Χρυσοβελώνη είπε ότι θα γίνει με άλλη τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο.
 Για τις υπηρεσιακές ταυτότητες που αφορούν τις μετακινήσεις του προσωπικού και των συνταξιούχων παρ ότι η υφυπουργός ήταν θετική, παρουσιάζεται εμπλοκή από την πλευρά της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για το άρθρο 1 της  σύμβασης έδειξε να συμφωνεί ενώ αντίθετα για το άρθρο 2 η άποψή της είναι ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα. Η ΠΟΣ έθεσε επίσης τα θέματα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και του επιδόματος ευθύνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου