Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΛΟ "ΤΑΞΙΔΙ" ΠΑΝΤΟΤΙΝΕ ΜΑΣ ΦΙΛΕ…


     
"Έφυγε" απρόσμενα χθες ο αγαπημένος φίλος και πολύτιμος συνεργάτης Δήμος Τσακνιάς. Ο Δήμος ήταν επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος της ΠΟΣ αλλά και ένας γλυκύτατος άνθρωπος στον οποίο πάντα προσέτρεχαν οι συνάδελφοι για να τον συμβουλευθούν στα εργασιακά προβλήματά τους. Ισχυρή προσωπικότητα που ακτινοβολούσε μέσα από τη σεμνότητά του.
      Ο Δήμος Τσακνιάς δεν ήταν μόνο ένας άψογα καταρτισμένος νομικός αλλά και ένα βαθύτατα πολιτικοποιημένο άτομο. Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά καταλάβαιναν τη διορατικότητά του για την πολιτική σκηνή. Προέβλεπε τις πολιτικές εξελίξεις πολύ πριν αυτές σχηματοποιηθούν.
      Η πολιτική δράση άρχισε από την εποχή της χούντας, υπήρξε διευθυντής του πολιτικού περιοδικού Κομμουνιστική Επιθεώρηση,μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής, από το οποίο αποχώρησε το 1989 διαφωνώντας με τη συμμετοχή του Συνασπισμού στην κυβέρνηση Ζολώτα. Ήταν ιδρυτικό  στέλεχος του Νέου Αριστερού Ρεύματος. Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτος όταν ήταν πρόεδρος ο Αλέκος Αλαβάνος.
Ο Δήμος ήταν παντρεμένος με τη Νάντια Βαλαβάνη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρας της Άρτεμης και του Αντώνη.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και όλοι οι σιδηροδρομικοί εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου