Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοϊδη Μιχάλη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ο Υπουργός έδειξε να κατανοεί τα θέματα τα οποία εξέθεσε η ΠΟΣ. Ειδικότερα: Για το θέμα των τροπολογιών και ΚΥΑ που εκκρεμούν και αφορούν το επίδομα θέσης, των συμπληρωματικών ωρών, ανθυγιεινό επίδομα κ.α , θα αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλία να συναντηθεί με το Γενικό Λογιστήριο ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την επίλυση αυτών των ζητημάτων  τα οποία θεωρεί ότι είναι λογικά.
Στο αίτημα των εργαζομένων για προσλήψεις απάντησε ότι συμφωνεί και ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση καθώς και ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχει άμεση ανάγκη.
Για το θέμα της διαθεσιμότητας εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να τεθεί τέτοιο ζήτημα για τις εταιρείες του Ομίλου καθώς ήδη υπάρχει πρόβλημα με τη μείωση του προσωπικού.
Στο ζήτημα που έθεσε η ΠΟΣ για τη λειτουργία των εταιρειών σήμερα και τα προβλήματα που υπάρχουν, μεταξύ άλλων είπε ότι θα επανεξετάσει τις λειτουργικές σχέσεις μεταξύ των εταιρειών και τα προβλήματα που δημιουργούνται.
Τέλος σήμερα πριν τη συνάντηση το Προεδρείο της ΠΟΣ στη συνεδρίασή του αποφάσισε να ζητήσει την άμεση άρση της απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να θέσι εκτός Υπηρεσίας τους δύο συναδέλφους μηχανοδηγούς και παράλληλα να ζητήσει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους για το συγκεκριμένο θέμα (ΔΚ, Διεύθυνση Τροχαίου Υλικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου