Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣ ΤΗΝ ΕΕΣΣΤΥ

Αθήνα,    2/4/2014
Αριθ.Πρωτ.  37959

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΣΣΤΥ
                                                     κ. Στέφανο Αγιάσογλου

Κύριε Πρόεδρε,

     Μετά την πάροδο τριμήνου που η ΕΕΣΣΤΥ έχει αναλάβει τη μισθοδοσία του προσωπικού και παρά τις πολλαπλές έγγραφες και προφορικές επισημάνσεις των Σωματείων, εν τούτοις συνεχίζουν να υπάρχουν λάθη και παραλείψεις τόσο στο πώς αμείβεται το προσωπικό, όσο και στο πώς αποτυπώνεται στο φύλλο μισθοδοσίας.
Σας αναφέρουμε τις κυριότερες περιπτώσεις:
  1. Οι εξαιρέσιμες ημέρες αμείβονται με ποσοστό 60% αντί για 75%.
  2. Παρακρατούνται εισφορές για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και επί των δευτερευουσών απολαβών.
  3. Δεν έχει αποδοθεί το ποσόν που δικαιούνται οι εργαζόμενοι από Δικαστική απόφαση για τον υπολογισμό των δευτερευουσών απολαβών στην άδεια.
  4. Δεν πραγματοποιείται η αλλαγή κλιμακίων.
  5. Δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα από τις υπερβάλλουσες υπερωρίες για την περίοδο από 1/1/2013 έως σήμερα και δεν έχει ληφθεί απόφαση για τα υπόλοιπα αδειών και αναπαύσεων του έτους 2013.
  6. Δεν αποτυπώνεται στο φύλλο μισθοδοσίας όλη η προϋπηρεσία του προσωπικού δηλαδή: μαθητεία, προϋπηρεσία από Ναυπηγεία και προϋπηρεσία Ιδιωτικού Τομέα.
  7. Δεν αναγράφονται τα υπόλοιπα αδειών και αναπαύσεων.
  8. Δεν αναγράφεται το ποσοστό κράτησης υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  9. Δεν αναγράφεται το συνολικό ποσό ούτε το σύνολο των δόσεων για δάνεια και διατακτικές (δεν αναφέρονται κάθε μία ξεχωριστά οι διατακτικές).
     Για την επίλυση κάποιων από τα ανωτέρω προβλήματα, η ΕΕΣΣΤΥ εξέδωσε έγγραφο με αριθ.πρωτ. ΔΥΠ/685-27/3/14 και ζητά από το προσωπικό να δώσει αυτό λύση προσκομίζοντας έγγραφα για δάνεια, προστατευόμενα μέλη και ρυθμίσεις προς τρίτους πράγμα το οποίο πέραν του ότι είναι πρακτικά αδύνατον και μεγιστοποιεί την υπάρχουσα γραφειοκρατία είναι υποχρέωση της εταιρείας καθώς αυτά τα στοιχεία είναι στη διάθεση της μισθοδοσίας που εκτελούνταν κανονικά μέχρι που ανέλαβε η ΕΕΣΣΤΥ.
Οφείλει η ΕΕΣΣΤΥ να πάρει όλα τα στοιχεία από τον ΟΣΕ και να μην μεταβιβάσει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους.
Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων και αναμένουμε την απάντησή σας εγγράφως καθότι έχουμε πολλές φορές λάβει προφορικές απαντήσεις για λύσεις, οι οποίες δεν ίσχυσαν.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας
 ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ        ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου