Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΙΚΟΥ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ




Συνεδρίασε σήμερα η Ε.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε. ώστε να
εκτιμήσει την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο εργασιακών θεμάτων αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι έπειτα και από τις ΝΕΕΣ απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ  και αποφάσισε κατά πλειοψηφία με τη διαφωνία της ΠΑΣΚΕ, την προκήρυξη  Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 9 Απριλίου και με συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 πμ.

Για μια ακόμη φορά δεν κατέστη   δυνατόν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις να βρούμε  κοινό τόπο συνεννόησης  για το πλαίσιο της κινητοποίησης, διότι αφ’ ενός το ΠΑΜΕ διατηρεί τις θέσεις του όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια ,η Αυτόνομη Παρέμβαση συμφωνεί εν  μέρει και διαφωνεί στα ζητήματα της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και η ΠΑΣΚΕ ενώ συμφωνεί στην υπογραφή της σύμβασης διαφωνεί στην προκήρυξη της απεργίας και για τα ζητήματα που συνεχώς ανακύπτουν ως προαπαιτούμενα με ευθύνη της τρόικα και της κυβέρνησης και τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης καθ’ ότι εκτιμά ότι δεν αποτελούν απειλή για τους εργαζόμενους.

Η στάση και η συμπεριφορά των παρατάξεων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κίνημα και αναδεικνύουν με τη εν γένει  συμπεριφορά τους το πώς αντιμετωπίζουν τα σοβαρά και υπαρκτά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι.
Σε ότι μας αφορά θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια ένωσης δυνάμεων παραμερίζοντας τις ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες μας υπηρετώντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων των συνταξιούχων και κυρίως των ανέργων οι οποίοι πολλαπλασιάζονται από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Για εμάς αυτές οι αντιπαραθέσεις και οι διαφωνίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να επηρεάζουν τις απαιτούμενες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και δεν μπορεί να αποτελούν το μείζον σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το σύνολο των ελλήνων  πολιτών…


Ο αγώνας των συνδικάτων πρέπει να είναι αγώνας όλων μας και  να είναι νικηφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου