Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ




Αθήνα 10/4/2013
Αριθμ. Πρωτ.: 37295

                        Προς: Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Σ.Ε.
                                    κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο

                        Κοιν.: Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού
                                    Ασφάλειας Ελλάδος
                                    Θηβών 357, Αιγάλεω

Κύριε Πρόεδρε,
          Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφάλειας Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Π.Α.Ε), απέστειλε στην Π.Ο.Σ. την επισυναπτόμενη με αριθμό πρωτ. ομ/2705/εξ – 5 Απρ.2013 επιστολή, σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό φύλαξης που έχει προκηρύξει ο ΟΣΕ και την από 26/2/13 με αριθ.πρωτ. 2677 επιστολή της, που σας έχει κοινοποιήσει.
          Για το ζήτημα αυτό σας γνωρίζουμε τα εξής:
  1. Η πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας 10 και πλέον χρόνια, από τότε δηλαδή που τέθηκε θέμα σύμβασης με εταιρεία φύλαξης, είναι ότι διαφωνούμε με αυτή την πρακτική γιατί υπάρχει και εμπειρία και δυνατότητα γι’ αυτό το έργο απ’ το προσωπικό του Ο.Σ.Ε. ή η δραστηριότητα αυτή να καλυφθεί με νέες προσλήψεις στον Οργανισμό.
  2. Η θέση μας αυτή, την οποία διατηρούμε, δεν έγινε αποδεχτή απ’ τη Διοίκηση. Ενόψει λοιπόν της σύναψης τέτοιων συμβάσεων απ’ την πρώτη στιγμή και παγίως έκτοτε η Π.Ο.Σ. θέτει το ζήτημα κατά την διαγωνιστική διαδικασία να υπολογίζεται με ακρίβεια το κόστος των αμοιβών των εργαζομένων στις εταιρείες φύλαξης, ώστε να διασφαλίζεται, τουλάχιστον από μεριάς του Ο.Σ.Ε. ό,τι πρέπει να αμείβονται με βάση τις προβλεπόμενες απ’ την εργατική νομοθεσία ή τις Σ.Σ.Ε. αμοιβές.
  3. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι και στην παρούσα περίπτωση ζητάμε να τηρηθούν τα παραπάνω, όπως αναφέρει και η ΟΜ.Υ.Π.Α.Ε.


Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΛΕΒΕΝΤΗΣ                                     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου